Més que un club. El feixisme contra el Barça

En la inauguració del curs d’AUGA Joan Valentí va fer un monòleg genial i molt distret en la representació “Més que un club” El feixisme contra el Barça.

L’actor va narrant la història del club des de la seva fundació i es posa en la pell dels presidents Joan Gamper, Josep Sunyol i Casals. Tots ells van patir assetjaments i opressió per part dels governs. En Gamper es va haver d’exiliar per la dictadura de Primo de Rivera. Després tingué un final tràgic, es va arruïnar en el crac del 29 i acabà suïcidant-se. En Sunyol va ser assassinat l’any 1936. L’actor fa renéixer a tres dels personatges més representatius del club. És un reconeixement a tots ells i també a l’igualadí Rossend Calvet, que va salvar el club de la seva desaparició.

En la història d’aquests personatges es fa un repàs històric del context i de la història de Catalunya des de la fundació del club, amb el reconeixement del gran golejador Samitier i de Johan Cruyff. L’obra amb una excel·lent interpretació per part de Joan Valentí és un homenatge a tots aquests personatges i a l’avi del Barça, simbolitzat en la figura simpàtica de Joan Casals.